Da jeg var Jaguar stewardesse!

Min ultimative rejse bucket list!

Creel 4

Jeg elsker at sidde og drømme, om hvilke dele af verden jeg gerne vil se inden for de næste par år.

Den anden dag fandt jeg denne artikel http://thesundaychapter.com/2015/12/ultimate-travel-bucket-list-20-incredible-experiences/ hvilket fik mig til at tænke over hvad jeg egentlig gerne vil opleve. Dog vil jeg sige billederne i artiklen solgte sig selv ret godt og der er da nogle af stederne som kom på min liste. Der var også nogle af stederne der var listet jeg allerede har oplevet. Så som at bade i det døde hav og sejle ud for Kroatiens kyst samt se nordlys.

Selv om jeg har været i den stor del af verden og der er mange steder jeg gerne vil opleve. Der også nogle steder jeg gerne vil tilbage til for at opleve en gang til.

Et af stederne jeg gerne vil tilbage til, er Creel, en by der ligger i staten Chihuahua i Mexico.

Creel 4

Da jeg var 18 år var jeg et år i Mexico som udvekslingsstudent. Jeg boede i den nordvestlige del i en mindre by der hedder Los Mochis i staten Sinaloa. Som en del af opholdet skulle vi til Creel for at se Tarahumara indianerne og nationalparken de bor i.

Jeg kendte intet til den indianer stamme eller området i det hele taget. Det er først de senere år jeg har læst og set nogle dokumentar udsendelser om dem.

 

Kort fortalt er Tarahumara indianerne kendt som langdistance løbere, distancer som kan få Marathon løbere til at blegne, da de løber i sandaler der enten lavet med en læder sål eller også et gammelt bildæk.

Creel 3

Der findes forskellige historier om hvorfor de begyndte at løbe disse lange distancer. I mange år har de dog brugt deres kundskab til at jage, godt nok kunne de ikke løbe lige så hurtigt, men de kunne løbe længere end dyret de jagede, så til sidst fik de fat på dyret fordi det var udmattet.

I dag er de praktiserer de kun langdistance løbet i et race de kalder rarijipari, hvor to mænd løber mod hinanden. Det går ud på hvem der løber længst på tre dage, ofte løber de længere end 300km…. Jeps du læste rigtigt.

creel 5

 

Jeg kunne enormt godt tænke mig at komme derop og se området igen, samt tage en masse billeder. Da jeg desværre tror stammen uddør i løbet af den næste 30-50 år eller om ikke andet tilpasser sig det moderne samfund.

creel 2

 

Min ultimative rejse bucket list ser således ud:

 

1: The Temples of Angkor, Cambodia

2: Machu Picchu, Peru

3: Den kinesiske mur

4: The Taj Mahal

5: Galapagos Islands

6: Patagonia Argentina/Chile

7: Trekke igennem Himalaya

8: Se solopgang over Bagan, Burma

9: Påskeøerne

10: En tur over indlands isen på Grønland.

Hvor går turen hen på din ultimative travel bucket list??

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da jeg var Jaguar stewardesse!