Nytårsforsæt kan vel starte 1. feb??

Ud med dårlig mad – ind med Power Food

5

2

Jeg elsker de weekender, hvor jeg har tid til at kredse om min morgenmad og bare nyde den i ro og fred, mens jeg lytter til radio.  

Vejret i dag, appellerer jo mest til at være inde, så jeg har tænkt mig at få afsluttet den bog jeg er i gang med: Tarme med Charme af Giulia Enders.

Det er en yderst interessant bog og samtidig hylende morsom. Hun beskriver de sundhedsproblemer der hænger sammen med tarmenes funktion.

Nyeste forskning viser, at problemer som overvægt, depression og allergi hænger nøje sammen med ubalancer i tarmfloraen.

På trods af jeg kun er nået halvvejs igennem bogen, har det fået mig til at tænke en del over hvad jeg spiser og hvad det gør ved min krop. Ikke bare nu og her mens jeg spiser men også fremadrettet.

Ikke at jeg spiser meget usundt i dag, men der kan godt strammes op.  

Jeg er nemlig en af dem som lider af allergi, over for nogle fødevarer. Nogle kan jeg direkte ikke tåle og om vinteren får jeg ofte eksem på overkroppen og nogle steder i ansigtet.

Jeg har sat mig selv for at prøve af hvad der sker med min krop, hvis jeg nu nærer den med powerfood, udelukker sukker i det omfang det er muligt. Desværre er der tilsat sukker i rigtig meget af den mad vi køber. Så det kan godt være lidt svært at styre 100% uden om.

Jeg har som sådan ikke noget problem med at holde mig fra sukker og andre søde sager. Jeg er nok en af de få, der faktisk kan glemme jeg har slik eller chokolade liggende i køkkenskabet.

Jeg har sat en måned af med start fra på mandag. Det er ikke fordi jeg skal tabe mig på nogen måder. Men jeg kunne godt tænkte mig at finde ud af hvordan min krop vil reagerer ved kun at spise rene fødevare og grøntsager.  

Jeg er spændt på om min eksem vil forsvinde og om jeg vil få mere energi. I det hele taget om min immunforsvar bliver stabilt igen. Fordi på nuværende tidspunkt syntes jeg det er lidt i ubalance. Efter jeg er kommet hjem fra ferie har jeg på én måned både været forkølet og haft influenza… Det syntes jeg er lige i overkanten. Det skal siges at dagen inden jeg tog hjem fra ferien, reddede mig en gang rejsemave. Behøver vist ikke at gå i detaljer med det. Så ja min tarmflora har været sat til ude af drift….

Jeg glæder mig til at kunne skrive hvordan det er gået efter en måned, om jeg har kunne mærke en forskel og om jeg føler jeg har fået mere energi.

 4

 

3

 

Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer

  • Christina //karmamilli

    Juhuuu nyt indlæg!!!!! Hvad har du i din morgenmad på billedet? P.s. Har selv læst bogen. Super fed! Alle burde prøve den

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jaaaa endelig fik jeg taget mig sammen. 🙂 Det er brombær og vanilje skyrr. Toppet med Øko gryn, kokos, granatæble og solbær.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsforsæt kan vel starte 1. feb??