Disciplinen at holde sig på rette spor

Ensomhed – Jeg har følelsen af resten af verden lever livet uden mig

 

 

12540850_10153894080222915_5997883617587169651_n

Ordet ensomhed har været oppe og vende hos mig igennem de sidste par år. Mest af alt fordi jeg har en drøm om at lave et fotoprojekt om emnet. Dog også fordi jeg til tider selv føler ensomheden kommer forbi mit liv.

Ensomhed bliver ofte diskuteret i medierne og alligevel er det et stort tabu blandt familie og venner. Sagen er den vi har alle den følelse til tider i vores liv. Hvordan den udmønter sig hos os er jo meget individuelt.

Statistikkerne taler jo deres eget sprog, i hvor stor del af beholdningen der til tider føler sig ensomme.

Når jeg spørger rundt i min vennekreds, hvornår de føler sig ensomme er det meget forskellige svar. Det kan være lige fra når man er sammen med venner, læser billeder og status opdateringer på facebook, weekender, når man rejser alene til sidde sammen med ens aller mest kære.

Ensomhed er en underlig størrelse. Fordi for nogle kan den vælges til og fra. For andre er det en psykisk tilstand som man skal have hjælp til at komme ud af.

For mit vedkommende har jeg med tiden lært at hilse ensomheden velkommen. Forstået på den måde at jeg vælger den til og fra. Der er ganske få tidspunkter hvor jeg virkelig føler mig ensom. Men den danser da min om mig og i mine tanker i perioder.

Det skal siges at jeg har en nærmest angst for at blive glemt… Ja glemt som i at jeg bliver glemt blandt mine venner og familie. Jeg ved godt det er langt ude, men jeg har haft det siden jeg var barn. Dette har bevirket at jeg indtil få år siden næsten har kørt på med aftaler 24-7, for ikke at være alene på noget tidspunkt. Hvis jeg en sjældent gang oplever, jeg ikke hører fra mine nærmeste venner eller familie i nogle dage, kan jeg godt få en enorm følelse af ensomhed. Det strækker sig så ikke længere end jeg kan ringe eller skrive dem. Men tanken om de mon har glemt mig strejfer. Det kan næsten gøre ondt i hjertet. bare at tænke på det.

Jeg har gjort mig til en vane at mine aller nærmeste venner/familie får en besked eller et opkald i løbet af ugen. Så ved de at der i hvert fald, at der er én der tænker på dem.

Hvornår oplever du ensomheden?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre din historie så jeg kan få inspiration til mit fotoprojekt. Det er helt ok at være anonym.

3 kommentarer

 • jette.bajlum@kellyservices.dk

  Spændende tanker – følelser – beskrivelser som du deler med os
  TAK
  Jeg synes at man skal skele mellem ensomhed og alenehed – stor forskel på denne følelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen selv tak. Jeg er glad for du læser med.

   Du har helt ret i man skal skele mellem ensomhed og alenehed. Dog selv om der er stor forskel på disse følelser, så tror jeg på at ensomhed er noget vi alle oplever på et tidspunkt i vores liv, hvorimod alenehed er et bevist tilvalg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] veninde (og dobbeltnavnesøster -næsten), Jill Christina, har just udgivet det her indlæg hvor hun filosoferer lidt over begrebet og beder jer om en tjeneste. Hun står på vippen til at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disciplinen at holde sig på rette spor