Jeg har tilsluttet mig olie-trenden…

Slip kontrollen

IMG_8012

Lige netop at ‘slippe kontrollen’ er et buzzword i mit liv for tiden. Jeg har over de sidste mange år fået denne dårlige vane længere og længere ind under huden.

Selvfølgelig har min selv selvkontrol også drevet mig langt, når jeg ser på mit arbejdsliv. Jeg har ADHD og er stærkt styret af min impulsivitet.

Netop ved jeg er så stærkt styret af min impulsivitet har jeg igennem mit liv måtte tillægge mig en del selvkontrol, fordi får jeg en impulsiv tanke, kan den nærmest drive mig rundt indtil den er gennemført. Jeg mestre det på ingen måder, men kan for det meste holde det i skak.

Men det går galt for mig til tider, når jeg ender op med at ødelægge det for mig.

Jeg er igennem den sidste tid blevet opfordret til at slippe min kontrol. Her gælder det alle aspekter af mit liv. Jeg skal lære at sige ‘pyt’, trække på skuldrene og komme videre. Fordi med min selvkontrol sætter jeg også en masse begrænsninger op for mig selv istedet for bare nyde at være i nuet. Hverken tænke konsekvens i fremtid eller kigge tilbage på min livshistorie.

 For mig er det sindsyg grænseoverskridende og jeg kan mærke en indre frygt komme op i mig. Samtidig tager jeg udfordringen op, da jeg ved det vil være en god og lærerig rejse for mig. Jeg er super spændt på hvor min rejse vil bære mig hen. Ikke at jeg tror på jeg kommer til at leve et Laissez faire liv.

En god ven fortalte mig for nogle år siden om en filosofi når man sætter begrænsninger for sig selv og frygter noget. Øvelsen går ud på, når der er noget man frygter eller man begrænser sig selv fordi man er bange for konsekvens. Så kan man starte med at spørge sig selv, hvilken indvirkning vil det have på mit liv om 1 måned, halvt år, 1 år, 5 år og 10 år.

Den er værd at tage med på min rejse.

 

 

1 kommentar

  • Odin Jensen

    Livet bliver klart nemmere når man slipper kontrollen. Men det kræver man accepterer sig selv og finder/lever ud fra sine indre mål.
    Og jeg syntes personligt at impulsivitet og utålmodighed tit er en indikator på at ens nuværende aktivitet har stået stille og nu nået et punkt hvor man spilder sit liv, når eventyret venter rundt om hjørnet 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har tilsluttet mig olie-trenden…