Når hovedet skal luftes….

9 tanker omkring livet i 40´erne

12986316_10154149985807915_286171793_o

Sidste år fyldte jeg 40, dagen før skrev jeg et blogindlæg om mine tanker ved at træde ind i et nyt årti. For mig havde tallet 40 været temmelig grænseoverskidende. Da jeg var teenager mente jeg jo nærmest at livet var slut på det tidspunkt. Nu har jeg været i 40´erne i 9 måneder. Jeg vil sige, det er ikke fordi jeg har kunne mærke den store forskel. Sandheden er, inde i mit hoved er jeg de fleste dage stadig midt i 20´erne., dog med meget mere viden og indsigt Alligevel har jeg ikke kunne lade være med at tænkte på hvad der er anderledes i dag end da jeg var yngre.

  1. Alt bliver okay igen, og hvis ikke er det ikke verdens ende.

Tænk over når man som barn spildte et glas mælk. Det var jo næsten lig med verdens undergang. Fordi tænk nu hvis der ikke kom et nyt glas mælk. I Teenager årene, vidste man jo nogle dage ikke hvilket ben man skulle stå på hvis der kom modgang. I 20´erne flaksede man stadig lidt rundt i vildrede over beslutninger der skulle tages og hvad nu hvis man valgte forkert. 30´erne begyndte jeg at være mere sikker i mine valg og hvis der kom modgang så skulle alt nok også blive okay igen. I dag med den viden, jeg har jeg jo lært, kommer der modgang så er det ikke verdens ende. Så længe man bevarer optimismen er der altid lys for enden af tunnelen.

  1. Find ud af hvad du godt kan lide og tag eje på det.

Da jeg var yngre havde jeg svært ved at følge mit eget hjerte og min passion. Mest fordi jeg hele tiden fik nye ideer, både hvad der gjaldt arbejde og fritidsinteresser. Jeg havde meget med at lytte til hvad andre sagde og mente. Hvilket godt kunne distraherer mig i at finde ud af hvad jeg gerne selv ville. Så i mine 20´er fik jeg prøvet forskellige jobs af. Før jeg endte med at finde min hylde, karrieremæssigt var jeg blevet 30. Omtrent samme tid fandt jeg også frem til at min passion lå inden for fotografi. Der var ikke mange der ville have tippet på at det var IT verden jeg rent faktisk fandt min karriere hylde og så i verdens største software virksomhed. Det samme galt da jeg begyndte at fotograferer, fordi jeg jo ikke var uddannet fotograf. Undervejs har jeg bevist at det behøver man heller ikke at være udannet som, for jeg har formået at få nogle temmelig store brands på min kundeliste. Jeg blev nød til at stole på mine styrker selv om jeg gerne vil være ærlig og sige at nogle gange har jeg tænkt om jeg har gabt over for meget og har været på virkelig dybt vand. Men jeg har taget ejerskab på mine styrker og min passion og derved formodet at holde hovedet koldt i de situationer hvor jeg har været på virkelig dybt vand.

  1. Det er aldrig for sent at leve et liv, der gør dig stolt.

Et gammelt ordsprog siger: ”Bliv ved med at gøre hvad du gør og du vil blive ved med at få hvad du får”. Kun du har magten til at ændre dig, og du kan gøre det på et hvert given tidspunkt i dit liv. Sidst nævnte øver jeg mig rigtig meget på. Jeg vil sige på rigtig mange områder er jeg virkelig stolt over hvor jeg er nået til i dag. Men det er ikke ensbetydende med at jeg kan hvile på laurbær bladene. Jeg sætter konstant nye mål op, hvad jeg gerne vil opnå. Man kan godt sige at jeg er lidt af en hunter for de ting der gør mig stolt. Fordi det giver altså lige lidt ekstra kick når de mål jeg har sat mit for jeg indfriet.

  1. Termen “succes over natten”, menes I virkeligheden 2 til 10 år.

Der findes ikke noget quick fix til noget i livet. Selv om jeg godt kan være naiv og tro på det nogle gange. Den tror jeg alle vi har. Selv om jeg har den naive tro på det, har jeg jo selv måtte indse at de ting jeg har opnået i livet er jo ikke kommet over natten. Jeg vil gerne indrømme at der er mange ting som er kommet ”let” til mig. Eller det vil sige at jeg har nok nærmere været på det rigtige sted og tidspunkt, men derefter har jeg knoklet for at bevise mit værd.

  1. Bevar dit fokus.

Lige netop den overskrift har været en udfordring for mig og stadig er til tider. Fordi jeg er så drevet af spontanitet og ideer der hele tiden popper op. Jeg øver og øver, på mange områder er jeg også blevet rigtig god til at bevare mit fokus. Dog vil jeg sige, at jeg også har diverse intentioner om det ene eller andet, som så falder til jorden igen fordi jeg som ofte mister interessen. Eller der lige kommet noget andet spændende op.

  1. Energi er alt og du kan bruge den enten til at arbejde med dig eller mod dig.

Det er en ret vild tanke, fordi lige gyldigt hvad vi foretager os i livet eller hvad vi rører ved så har det en energi. Igennem de sidste år er jeg begyndt at fokusere meget mere på hvad der giver mig energi og hvad der dræner mig for energi. Jeg syntes efterhånden jeg har lært at navigerer mig rundt i hvad der giver mig energi i hverdagen. Uanset om det gælder venskaber, arbejde eller hvad jeg ellers bruger tiden på. For mig er det spild af god tid, at bruge tid på ting eller venskaber der dræner mig for energi.

  1. Succes kan ikke måles i penge.

Well det er der nok nogen der vil mene. Ordet succes indeholder bare så meget andet. Det er jo de små opture vi har i vores hverdag som er med til at give os succes i livet. Hvis vi at lave en opgørelse over de oplevelser i livet der giver os følelsen af succes handler det jo sjældent om penge.

  1. Lykken kommer ikke til dig automatisk. Den kommer til dig med dine tanker og handlinger.

Jeg tænker ofte over hvordan lykken kommer i portioner. Ligesom en ulykke sjældent kommer alene. Som oftest når jeg har lykkefølelsen over mig er den startet med en enkelt handling og et væld af positive tanker. Derefter har det jo nærmest som et tog kommer buldrende og det vælter ud med positive oplevelser og fantastiske ting der sker omkring mig. Jeg har lært jo mere positiv jeg forholder mig jo oftere kommer lykkefølelsen over mig.

  1. Livet er kort og kan slutte på et øjeblik. Lev livet fuldt ud.

Jeg tror lige som alle andre, at vi hurtigt glemmer at vores liv ikke vare for evigt. Hver evig dag tæller. Ligesom da jeg var i 20´erne havde jeg reglen at jeg ikke ville fortryde noget den dag jeg fyldte 40. Så vil jeg heller ikke fortryde ting jeg ikke nåede eller oplevede den dag jeg bliver gammel. I stedet vil jeg nyde livet og udfordre mig selv lidt hver dag, så jeg kan samle på en masse gode opleveler og minder.

God weekend.

Du kan også følge mig her:

Snapchat:    jillchristina
Instagram:  http://www.instagram.com/jillchristina_dk/
Facebook:
    http://www.facebook.com/Jill-Christina-528595950655417/
Pinterest:
     http://dk.pinterest.com/jicha75/
Bloglovin:    http://www.bloglovin.com/blogs/jillchristina-14103611

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når hovedet skal luftes….