9 tanker omkring livet i 40´erne

Når Nangijala bliver til et cirkus…

10157172_10152383768872915_9146619835463514124_n

For et par år siden besøgte jeg for første gang kirsebær alléen (Sakura Himmelen) på Bispebjerg kirkegård, det var før stedet blev total hypet i medierne og det halve af København plus turister begyndte at valfarte dertil. Uden tvivl et af de smukkeste steder i København på denne årstid.
Den gang var der kun få der kom forbi for at nyde de smukke træer og måske reflekterer over livet.
Stedet fik det mig til at tænke på historien om Brødrene Løvehjerte, og om det evige liv i Nangijala. Det var næsten som jeg havde forestillet mig det ville se ud, da jeg læste historien som barn. Det eneste der manglede var broen og åen hvor Jonathan fiskede.

Jeg har de sidste par dage set billeder af hvordan stedet er overfyldt med folk der gerne vil se den smukke kirsebær allé, hvilket jeg sagtens kan forstå. Men hvad jeg ikke kan forstå er den disrespekt folk har for kirkegården. I løbet af de sidste 48 timer har jeg set diverse billeder uploaded af heste, klovne og folk der holder picnic i græsset blandt gravstenene.

Det er jo blevet til et rent cirkus på en kirkegård. 
Jeg kommer ikke til at besøge stedet i år. I stedet må jeg se mig om efter andre smukke steder med kirsebærtræer.

1948016_10152383768217915_1808926845062557739_n

3 kommentarer

 • Jeg er helt enig. Selvom jeg selv har været der, for at tage billeder, var det virkelig øv at se, hvordan folk bare “pissede” på folks gravsteder og ingen respekt viste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvor er jeg enig! Jeg bor bogstavelig talt lige ved siden af Kirsebær alle’en og oplever på helt tæt hold folks manglende situationsfornemmelse og respekt. Der er i år sat festival-toiletter op, da folk tissede rundt omkring på kirkegården, og der er sat afskærmning op, ned til søndre kapel, da folk tidligere har været til gene for begravelsesgæster og bedemænd, der ikke kunne komme igennem til kapellet. Vi oplever at folk parkerer udenfor vores indkørsel, så vi ikke kan komme ud, at folk smider affald i vores hæk, og at folk generelt opfører sig som om, at det er deres ret, at hænge ud på kirkegården! Det er superærgerligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg syntes det simpelthen er så synd. Fordi uden tvivl det er et smukt sted, og det er jo ikke sådan folk ikke skal have lov at komme der. Det skal bare være med respekt for stedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 tanker omkring livet i 40´erne