Gode råd til hvis du er bange for at flyve

Jeg er nørd med stort N

13575692_10154357402157915_391851343_o

Det er jeg ikke bange for at sige højt. Jeg har altid haft en stor nysgerrighed inden for teknologi.

Nogle af de første minder jeg har om en computer var tilbage fra 1. klasse, her taler om året 82. Jeg var startet på en helt nybygget skole og i et aflåst lokale stod der to computere. Jeg kan huske jeg var meget imponeret over disse computere, som vi havde fået at vide kunne tale ”myresprog”, tror det var en lærer der måske ikke havde helt så meget indsigt i computerne, der bildte os det ind. Any way det var jo begrænset hvad computere kunne dengang.

Der gik dog ikke lang tid, før vi havde et lokale fyldt med Commendore 64. Så i 4. klasse fik jeg den første introduktion til at lave små databaser med navne og adresser. Jeg kan huske det var virkelig sjovt at lave dem og derefter sidde og slå numre op i stedet for at skulle kigge i telefonbogen.

På hjemmefronten var mine forældre også forholdsvis hurtige til at tage teknologien til sig. Det første vi fik i hjemmet var en videoafspiller. Jeg tror aldrig jeg nåede at læse brugsvejledningen før jeg havde helt styr på hvordan man skulle programmerer den til at optage diverse programmer.

Nogle år efter fik vi den første computer. Jeg mener det var i slutningen af 80´erne. På det skib min far sejlede, havde de nemlig fået en computer. Så da han kom hjem fra langfart sagde han til min mor at vi skulle have en computer fordi han var sikker på det blev fremtiden og han syntes det var vigtigt, at min bror og jeg lærte at bruge sådan en så tidligt som muligt.
I dag er da evig taknemmelig at vi fik en computer så tidligt.

Sådan har teknologien fulgt mig med årene. Jeg var også en af de første af mine venner som fik mobil telefon. Den første jeg havde kunne dog kun ringe op og modtage opkald.

Da den bærbare computer var til at betale købte jeg mig sådan en, da jeg syntes det var meget mere smart end den store stationære computer og så kunne jeg have den med når jeg fløj. Jeg var nemlig stewardesse den gang. Det var i år 2000.

At jeg som 31. årig fik job i verdens største software virksomhed, nemlig Microsoft var der nok ingen der havde spået om.
Fordi hvis vi går tilbage til da jeg var 20, dengang gik jeg på handelsskolen og havde EDB (ja det hed det dengang) som fag. Jeg var meget skoletræt og havde brugt det meste af mit sidste år på at feste i stedet for at have næsen i bøgerne.
Selvfølgelig var det et af de fag vi skulle op i, og jeg havde slet ikke læst. Tror det eneste jeg egentlig gav mig tid til at lære i de timer var 10 finger systemet.
Selve eksamen bestod i at man skulle op uden forberedelses tid. Om morgen inden eksamen gik det op for mig at jeg jo intet kunne og panikkede total da jeg spiste morgenmad. Så for at jeg kunne fyrer et eller andet af lærte min bror mig om det binære system.

Da jeg kom op, fik jeg spørgsmålet ”hvad er licens?”. Mit kække svar var ”det er da noget man betaler til Danmark Radio”, indtil jeg kom i tanke om, når jeg tændte for computeren stod der noget på om licens og Microsoft. Så jeg fik svaret på spørgsmålet og klarede mig faktisk virkelig godt til den eksamen.

Da jeg for snart 10 år siden startede i Microsoft var det meningen jeg bare skulle være der et par måneder…. Jeg startede i Microsoft Development Center, i et udviklings team. Jeg troede inden jeg startede jeg havde rimelig styr på alt omkring computere…. Men jeg blev meget klogere.
Det var jo nørdernes mekka jeg var havnet i.

De første par måneder forstod jeg intet af hvad de talte om, når vi sad til møder. Jeg kunne jo ikke tale samme sprog som mine kollegaer. Så en dag bad jeg en kollega fortælle mig i menneske sprog hvad de talte om. Han fortalte mig om hele kodningstræet og jeg fik min største aha oplevelse. Den dag blev døren åbnet til nørde universet. Kort efter lærte jeg mig selv at kode i HTML for at lave hjemmesider til vores team.

Efter to år i udviklings centeret fik jeg job i Microsoft Danmark. Af alle de teams der er i firmaet fik jeg job i compliance teamet og skulle lave licensgennemgang hos diverse virksomheder. Det var som om eksamen tilbage i 96 indhentede mig.
Her skulle jeg for alvor nørde licenser og hvad reglerne er for alle produkterne.
Det blev til 6 år i alt.

For halvandet år siden følte jeg det var tiden til at komme endnu tættere på kunderne. Jeg fik job hos Msec a/s ,der en samarbejdspartner til Microsoft.
Her har jeg for alvor fået lov at udfolde min nørdede side. Faktisk er vores slogan: … måske den mest nørdede licenspartner.

Det kan godt være at vejret måske ikke er det bedste denne sommer, men det gør mig nu ikke noget. Jeg er nemlig i gang med den bog du ser på billedet nedenfor. Ja, det er noget af en moppedreng og nok det mest nørdede jeg nogensinde har kastet mig ud i.
Men ved du hvad… Selv om det er en kæmpe udfordring, så føler jeg mig enormt privilegeret at skulle lære det hele og få en uddannelse inden for Office365.
Når jeg har bestået eksamen i sensommeren, så vil der være en kæmpe bedrift jeg har gennemført.

Det at jeg er så nørdet med teknologi, er i dag blevet en styrke for mig og jeg ved at jeg er havnet på den rigtige hylde.

215926_10150212254942915_2665689_n


4 kommentarer

 • Kasper Kaas Hansen

  Fedt at høre – det er en god bog, og den der kommer efter er mindst lige så god 😀

  Sig til hvis du også vil til at lege med opsætning osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Ville ønske jeg havde investeret konfirmationspengene i en “C64” det giver godt nok bagslag nu her 30 år senere ikke at have haft interessen den gang 😢

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 🙂 Du kan stadig nå det, det kræver bare lidt tålmodighed. Jeg kan sikker du giver du dig tid så kommer det også til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode råd til hvis du er bange for at flyve