Har vi mistet respekten for hinandens tid?

Sådan bliver familiebilledet perfekt…

img_0542

Et par gode råd til jer med børn.

Det hænder til tider at jeg siger ja til at tage billeder af mine venner og deres børn. Når der skal tages billeder til bedsteforældrene og til familie kalenderen.

Det er ikke altid let at få de små poder med på legen, så jeg har samlet et par gode råd til jer forældre, så det bliver en god oplevelse for alle.

  • Hvis muligt vælg at få taget billederne i hjemmet.

Hvis i har små børn vil jeg anbefale at finde en fotograf der kan tage billeder hjemme hos jer privat. Det kan enten være inde eller ude. Det er en stor mundfuld for små børn at skulle deltage i en fotosession fordi de meget hurtigt mister koncentrationen.
Når fotograferingen foregår hjemme, er det i omgivelser børnene kender til og derved er de mere afslappet.
Brug dagene op til foto seancen på at tale med børnene om hvad der skal foregå og hvorfor der skal tages billeder. Så de er forberedt på hvad der skal ske.

  • Perfektionisme kan ødelægge familiebilledet.

En af de ting jeg ofte ser, er at mor og far er stresset fordi nu skal det hele køre den time det nu tager at få taget billederne. Sidder tøjet rigtigt, sidder håret nu som det skal, hvorfor vil børnene nu ikke sammenarbejde??
Her er der en vigtig ting i skal huske. Hvis mor og far er stresset, så bliver børnene også stresset. Stressede børn og forældre er bare ikke særlig fotogene.
Så drop perfektionismen og nyd det sammen med resten af familien. Er det en god fotograf vil vedkommende fange jer i de bedste situationer.

  • Bevar jeres coolness.

Den største fejltagelse mange forældre begår er at bekymre sig for meget om børnene om de nu sidder ordentligt og kigger ind i kameraet. Hvis forældrene bevarer roen og poserer, så kan jeg som regel godt håndterer børnene og få dem med på legen i at kigge ind i kameraet. Mit eget trick for at få børnene med på legen, er at de undervejs for lov at se de billeder jeg tager og nogle gange lader jeg dem også taget et eller to billeder af deres forældre eller søskende. Det gælder om at tage det hele med et smil og tage sig den tid det nu tager før billederne er i kassen. Leg med på børnenes presmisser. Fordi ofte bliver de bedste billeder de billeder, hvor børn og forældre ikke helt ved de bliver fotograferet og i det hele taget er afslappede.

  • Træd i baggrunden.

Nogle gange hjælper det at træde i baggrunden og lad børnene lege.
Det bliver nogle fantastiske billeder, når de får lov at lege selv eller sidde og fordybe sig med noget legetøj. Uden at de direkte skal posere. Børn vælger selv når de vil kigge i kameraet og have opmærksomhed eller ej.

  • Planlæg et event efter foto seancen

Det her er et super billigt tricks som kan få de fleste børn til at sammenarbejde. Planlæg noget efter i har fået taget billeder. Det kan være alt fra en is til en lille gave eller en times tegnefilm på Ipaden. Børnenes belønning for at sammenarbejde. På den måde kan man få opbygget en god tradition, hvis man har i sinde at få taget familiebilleder en gang om året.

Håber i kan bruge disse tips, nu hvor den helt store julefotografering står for døren.
Del meget gerne denne blogpost med jeres venner der har børn.

 

I kan også følge mig på Instagram: jillchristina_dk


img_9797

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har vi mistet respekten for hinandens tid?