Vil du se hvad jeg skal i næste uge?

Vi trænger til en #lovestorm

lovestorm

Tal ordentligt… Sådan lyder det jo i en ellers så kendt reklamefilm, som opfordre danskerne til at tale pænt til hinanden. Alligevel læser og hører vi dagligt, om diverse firmaer eller for den sags skyld kendte mennesker der er endt i en såkaldt Shitstorm.

Jeg kan huske for nogle år siden læste jeg en bog, der handlede om at forbrugeren var kommet i førersædet og at firmaerne skulle omstille sig til at kommunikere mere direkte med kunderne. Det skal jeg da lige love for de er kommet til.

Vi forbrugere har fået et direkte talerør ind til virksomhederne, og selvfølgelig kan jeg godt forstå at nogle firmaer havner i shitstorm lejeren, hvis de har leveret en rigtig dårlig service i forhold til hvad man har betalt for eller for den sags skyld ikke har modtaget den vare man har betalt for og firmaet så pludselig er gået i flyverskjul.

Nogle gange bliver jeg bare forundret over den tone der er på diverse sociale platforme, hvis et firma har trådt ved siden af eller har begået den mindste fejl.

Husk bare sagen om Kähler vasen, der var det jo First World Problems for en masse kvinder der havde gået forgæves hos diverse boligbutikker. Der var jo drama i flere dage.
Jeg tænker ofte, om selvsamme personer ville sige præcis de samme ting, som de skriver når de sidder bag skræmen, hvis de stod over for de personer der arbejder i firmaet eller trådte ind i deres fysiske butik. Fordi det er virkelig nogle nedværdige kommentarer der kommer, og det har nærmest en sneboldeffekt jo længer man kommer ned i kommentar tråden. Som ofte er det jo heller ikke særlig konstruktivt det der bliver skrevet i forhold til hvad problemet evt. skulle være.
Dog har de fleste større firmaer, en klar PR strategi og som regel også en super dygtig SoMe manager, som kan stoppe den lavine der er i gang og få vendt shitstormen til deres egen fordel eller til en Lovestorm når de får forbrugerne tilbage på deres side.

Tingene ser jo bare helt anderledes ud, når det begynder at gå ud over en enkelt person. Bevares, jeg er ikke enig med alle mennesker og det er da heller ikke altid jeg kan lide hvad jeg ser af billeder på Instagram, er enig med de bloggere jeg følger, eller for den sags skyld hvad jeg ser af opslag der er delt eller skrevet af mine venner på Facebook. Men det giver mig jo ikke retten til at svine dem til eller nedværdige dem. Jeg ville egentlig gerne deltage i debatter, men orker faktisk ikke fordi jeg synes tonen er så usaglig og som oftest køres af sporet med diverse skældsord.

Jeg læste her til aften en artikel på et nyheds medie, om en kendt blogger, der havde postet et billede på Instagram og her var følgerne så begyndt at diskuterer billedets troværdighed og om det var photoshoppet. Hun fortæller ligeledes hvordan hun er super opmærksom på alle billeder hun poster fordi ellers bliver hun irettesat af hendes følgere. Her tænkte jeg, nu er kæden da helt hoppet af.
Det samme gælder når jeg læser om nogle af de mange bloggere der skriver om deres børn. Stakkels de mødre, hvad de ikke skal lægge ører til af formaninger fra #morpolitiet.

Tænk hvis vi alle var så åbenmundet i virkeligheden og talte så grimt til hinanden, når vi blev passeret af folk på gaden, så fik vi lige et par skældsord med på vejen om hvor tyk man er, eller man har en virkelig dårlig hår dag eller bare er grim…. Eller de forældre der går med deres børn, skulle irettesættes i et åbent forum af #forældrepolitiet.
Gaderne ville jo være tomme i løbet af ingen tid.
Det vi jo skal huske når vi begiver os ind i den virtuelle ”venne” verden, både på Facebook eller Instagram, så træder vi ind en anden persons liv. Vi er alle forskellige, vi har alle forskellige holdninger (tak for det), vi har forskellige kroppe tykke som tynde, nogle er kendte, nogle er ikke, nogle af wannabes, nogle elsker kød andre er vegetar eller for den sags skyld veganer, nogle elsker dyr og andre gør ikke. Heldigvis har vi en forskellighed og vi lever i et samfund, hvor vi kan ytre os og den skal vi gøre alt for at holde ved. Men det er ikke ensbetydende med at vi skal svine hinanden til.

Jeg opfordrer hermed til at sende en #lovestorm til dem der trænger til det! Tal ordentligt og ytre dig saglig, når der er noget du ikke er enig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du se hvad jeg skal i næste uge?