Post España

På besøg i Cisternerne…

img_7666

Jeg holder jo stadig ferie et par dage endnu. Så i går besluttede jeg mig for at lege turist i egen by, altså Frederiksberg. Jeg har utallige gange kørt og gået forbi Cisternerne i Søndermarken. Hver gang har jeg haft tænkt, nu må jeg altså snart tage mig sammen og tage ned og se det. Jeg kan nemlig huske at Cisternerne blev genåbnet i 1996 samme år som jeg flyttede til København. I flere år fungerede stedet som galleri, men i 2013 blev det så ændret til museum med forskellige udstillinger.

I år er det en udstilling af den anderkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi der har en udstilling dernede. Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle forvente inden jeg tog derned, andet end jeg havde regnet ud at med de få steder hvor der kommer dagslys ind, så skulle det være solskinsvejr.
Så helt glad og spændt begav jeg mig afsted på min cykel, men da jeg ankom begyndte skyerne at drive ind over Frederiksberg. Hmmmm tænkte jeg, skal jeg finde en anden dag. Men nu var jeg der og det var omkring middagstid, så solen ville jo under alle omstændigheder stå højest på himmelen og derved give det bedste lys dernede, skyer eller ej…
Da jeg var der så tidligt på dagen var der heller ikke mange mennesker, hvilket jeg var glad for fordi det hjalp faktisk til at gøre oplevelsen bedre.
Ved indgangen blev jeg mødt at en sjov dame, som eftertrykkeligt sagde til mig at det var vigtigt at være stille dernede…. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at grine og kiggede mig omkring, hvorpå jeg sagde til hende at jeg nu ikke havde i sinde at tale med mig selv dernede. Først fik hun et underligt udtryk i ansigtet, hvorpå hun begyndte at grine og sagde “nååå nej” altså undskyld det var bare automat piloten der talte….
Derefter begyndte jeg at bevæge mig ned at trappen til dybet. Da jeg kom ned for enden af trappen blev jeg noget overrasket. Fordi det var godt nok mørkt. Mine øjne skulle lige vende mig til mørket, så jeg startede faktisk med at fare lidt vild, fordi der var sat spejle op og der gik lige et halvt minut inden det gik op for mig, at jeg jo skulle gå mod lyset for enden af tunnelen… Bingo!

Her kom jeg ned til et smukt rum med naturligt lys indfald og rindende vand. Det var lige før jeg kom helt i en Zen stemning. Videre rundt i udstillingen begav man sig hele tiden rundt mellem lys og mørke.
Men efter jeg havde været hele turen rundt og mine øjne var blevet vant til mørket, så besluttede jeg mig faktisk for at tage en tur mere rundt, så jeg kunne få alle detaljerne med og ligeledes se helheden i det smukke rum. Luftfugtigheden er 100% så ja der var fugtigt og koldt.

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal derned og se en udstilling. Dog vil jeg anbefale hvis man skal derned at tage derned en dag hvor der er helt skyfrit og solen står højt på himmelen, fordi jeg er sikker på det vil gøre oplevelsen endnu bedre da, den smule dagslys der kommer ind vil brede sig endnu længere ud i lokalerne.

Rigtig god weekend.

Du kan også følge mig på Instagram hvor jeg næsten dagligt opdaterer med billeder: jillchristina_dk

img_7669

img_7667

img_7671
img_7673


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Post España