Nyt år - Nye mål

Verdens bedste hindbær lagkage

img_0529

Som overskriften siger, så er det virkelig verdens bedste lagkage. Jeg tror efterhånden alle mine veninder har modtaget opskriften. Den er nemlig ikke som en almindelig lagkage, hvilket du også kan se i opskriften nedenfor. En lagkage kan nemlig blive lidt for meget, men denne her er sød, crispy og så er den frisk ved der bruges frosne hindbær. Men denne her som min mor laver hvert år hitter hos alle også hos dem som ikke er de store kage elskere.

Rigtig god fornøjelse.

50 gr. Smør
50 gr. sukker

Blødt smør/margarine piskes sammen med sukkeret til en ensartet masse.

3 æggeblommer
1 spsk. Mælk
1 teske bagepulver
75 gr. mel

Røres i smør/sukker massen.

Derefter i en anden skål:

3 æggehvider
200 gr. sukker

Æggehviderne piskes stive – sukkeret kommes i lidt af gangen, der piskes indtil det bliver en sej masse.

( NB. – Husk at piskeris og skål skal være rene, ellers bliver massen ikke stiv.)

25 gr. hakkede mandler
25 gr. hakket chokolade

Vendes forsigtig i den stive æggehvidemasse. – Jeg bruger ca. 50 gr. af hver.

Tegn 2 cirkler på bagepapir eller beklæd 2 lagkageforme/ringe.

Dejen hældes/smøres på i et ensartet lag – det syner ikke af meget ! Æggehvidemassen smøres/lægges oven på.

Bages ved 180 grader i ca. 20 min.

Når bundene er afkølet lægges de sammen med ca. 3 – 4 dl piskefløde, pisket, heri vendes(eller fordel dem på kagen) ca. 300 gr. frosne hindbær. – Lagkagen må gerne ”trække” i et par timer.

 

img_0506

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Nyt år - Nye mål