Organisk tandblegning det nye sort!

Medie torsdag: Serier på Netflix

l7oyivr5ia0raf8qb7dr

Kender i det i får anbefalet en serie, film eller bog fra en af dine venner? Og ender med at synes det var verdens bedste anbefaling.

Nu hvor efteråret er over os og vi kan se frem til et halv år i mørke, er det også tiden til vi kan fordybe os.

Jeg elsker at få anbefalet serie, film og bøger af mine venner. De samme tip vil jeg så give videre til jer hver torsdag.

Denne uge er det en serie og en dokumentar som jeg tager op.

Der er sikkert mange af jer der kender til denne serie, jeg fik den anbefalet af en ven sidste år omkring ved denne tid. Egentlig var jeg godt i gang med en anden serie, men tænkte okay denne her er kun på 8 afsnit så jeg kan da lige se et enkelt afsnit om det er noget for mig. Det endte med at jeg slugte hele serien på to aftener fordi jeg var så hooked med det 80´er univers som serien tager os ind i.

Serien jeg taler om er Stranger Things, som endte med at blive en af de mest streamede serie på Netflix sidste efterår. I USA blev serien også et af de helt store Halloween udklædnings emner.

Tag en gryde med de de bedste film fra 80´erne, ingredienserne er E.T, The Thing, X-Files, Aliens og en smule Twin Peaks, så har du et meget godt billede af hvad der vil møde dig igennem serien.

Vi møder de fire bedstevenner Mike, Will, Lucas og Dustin, da de som så ofte afslutter et maratonlangt spil Dungeons & Dragons hjemme i kælderen hos Mike.
Det er skoleaften, så drengene tager afsked med hinanden og cykler hjemad hver for sig på deres BMX’ere.  På vejen hjem igennem skoven ser Will dog noget, der får ham til at vælte af cyklen af bar skræk: Et mærkeligt væsen med krogede arme. Han flygter hjem til fods og forskanser sig i haveskuret. Men selv med døren låst synes væsenet at kunne finde ind til ham. Den nøgne glødepære i loftet lyser kraftigt op. Og så er Will som forduftet fra jordens overflade. Pist væk.

Wills forsvinden får snart den lille by på den anden ende og de fleste af de karakterer vi møder i serien drages på den ene eller anden måde ind i eftersøgningen. Dette medfører at især Joyce (Wills mor) går så langt som at dekorere sit hjem med julelys i håb om at få åndelig kontakt med hendes søn og Sherif Hopper får mistanke til, at ikke alt er som det skal være på det lokale og meget hemmelighedsfulde Hawkins laboratorie.

Hvis du er vokset op i 80´erne vil du helt sikkert elske denne serie, og nej 8 afsnit er ikke meget, men så kan jeg glæde dig med at sæson 2 udkommer sidst i oktober. Faktisk er der en dansk skuespiller med i sæson 2. Glæd dig.

læs med under billedet

stranger_things_cover_stor

 

Ugens dokumentar så jeg også første gang sidste efterår. Dokumentaren jeg taler som er Amanda Knox. Jeg kan huske tilbage i 2007 da hele sagen var på sit højeste i medierne og fra tid til anden kom den op igen og igen. Jeg må indrømme undervejs gav jeg op i sagen fordi den var så omfattende, og jeg havde svært ved at forstå at sådan et ungt par skulle have myrdet Amanda Knox´s sambo.
Sidste år læste jeg en artikel om at et dansk produktions selskab, havde som det eneste i verden fået rettighederne til at lave en dokumentar om Amanda Knox.

Kort fortalt handler dokumentaren om Amanda Knox og hendes italienske kæreste Raffaelle som blev dømt for mordet på den engelske studerende Meredith Kercher, ikke mindre end to gange på kraftige indicier og DNA-spor og frikendt to gange, primært fordi DNA-sporene i sidste ende blev vurderet for tynde. Og fjerdemanden står i dag så småt klar til prøveløsladelse efter en dom på 16 år for medvirken til mord.

I  dokumentaren forsøger de rulle sagen tilbage: Her lader Amanda, Rafaelle, anklager og journalisten som skrev en del af artiklerne under sagen sig interviewe om sagens indhold. Man får også et kig på folkestemningen i Perugia og politiets hastige skridt i af finde en skyldig. I dokumentaren bliver der også lagt stort vægt på mediernes opførsel og metoder undervejs i hele sagen.

Jeg sad på det ydereste af sofaen hele vejen igennem dokumentaren, fordi jeg syntes det var så spændende og på samme tid enormt skræmmende. Jeg tænkte flere gange undervejs at det her var tilbage i 2007, på det tidpunkt var vores tid på internettet intet i forhold til hvordan vi er det i dag. Jeg synes den er høj aktuel at se og hvordan især medierne arbejder får at få deres clickbate historier.

13906_160910091838amandaknoxdocnetflix780x439o

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Organisk tandblegning det nye sort!