#Instaboyfriend version 2.0

Slå algoritmen: Instagram Stories

 

Hvor ofte sidder du og bliver fanget i at kigge andres stories igennem på Instagram? Nogle gange er det jo næsten bedre underholdning end at se TV. Hvorfor? Fordi vi alle er nysgerrige på hinandens liv.

Instagram Stories er blevet et hit efter at det kom frem her for et par år siden og et fantastisk værktøj til at engagere dine følgere på en ægte måde og ligeledes øge antallet af dine følgere. Hvis du ikke er kommet med på bølgen i at lave stories så er det NU.

DET ER IKKE ALTID LIGE NEMT:

Tro mig, da jeg startede med at lave mine første stories, syntes jeg bestemt ikke det var sjovt. Det med at skulle tale til kameraet velvidende at der var en masse på den anden side der kiggede med var grænseoverskridende. Jeg laver mine stores på engelsk fordi jeg har en del udenlandske følgere og selv jeg om er relativ god til engelsk, så skal jeg alligevel tænke mig om en ekstra gang inden jeg taler… Jeg plejede at tænke meget over, hvordan jeg så ud, lød og omkring hvad jeg delte… men over tid har jeg lært noget meget vigtigt. Ingen gider mere det perfekte.

LAD OS DYKKE NED I STRATEGIEN:
Klar, parat, start!

Som jeg beskrev før, så er folk trætte af perfekthed. Dog er det en god ide at føle dig parat og forberedt på hvad du vil sige i dine stories. Med det mener jeg ikke du skal følge et manuskript, men bare have i baghovedet i hvad du vil sige, så ordene flyder mere.

Dagligdagen:
Del din dagligdag. Del de sjove øjeblikke, hvad du laver i løbet af dagen, uredigeret billeder, alt hvad der har at gøre med det ægte liv. Ikke nok med dine følgere vil æde det råt, men det vil også minde dig om at det hele ikke behøver at være perfekt, når du viser omverden om dit liv.

Brug afstemningsknappen (poll)

Find ud af hvad dine følgere gerne vil have. Brug den lille poll knap til at høre hvad andres mening. Men det inviterer også til at finde følgere engagerer sig. Det viser også over for Instagram at dine følgere engagerer sig i dine stories og på den måde kommer du ud til flere.

 

Nå ud til flere:
Når du poster på stores, så brug geotags, hashtags og tag andre konti. Du vil finde ud af dine stores kommer ud til mange flere og på den måde kan du få nye følgere.

Swipe Up:
Hvis man har 10.000 følgere eller derover får man en swipe up funktion på sin stories. Det vil sige at du så kan linke til andre sider, hvis du har en blog eller en hjemmeside.

Brug storeis som Call to Action:
Stories er en god måde at få opmærksomhed, fx hvis du har en ny post. Det er ret almindeligt at tildække billedet en smule så der bliver skabt en nysgerrighed og på den måde kan få folk ind på din profil. Men om ikke andet så kan de genkende billedet når det senere dukker op i deres feed.

Gem dine stories:
Stories lever jo kun i 24 timer og så forsvinder de. Du har dig muligheden for at gemme dem, og derved kan dine følgere se dem længere. Du kan inde på din profil gemme dem som hightligst. Det er en god måde hvis du fx har nogle stories som du gerne vil have lever lidt længere.

Del stories du er tagget i:
Hvis du er tagget i et post eller en story har du mulighed for at dele det på din egen story. Det er en rigtig måde at lede nye følgere både en ene og den anden vej.

 

Nu har du lidt at starte på. Instagrams elsker når du bruger deres filte, eller nogle af alle de sjove features de har sat ind, så som gifs, location, poll og quiz. Jo mere du kan få engageret dine følgere jo mere favoriserer Instagrams algoritme dig.

 

Held og lykke med dine stories.

Du kan altid følge med på min Instagram HER.

ENGLISH VERSION:

HOW TO BEAT THE ALGORITHM ON INSTAGRAM

How often do you spend hours watching stories on Instagram. Some times it even better entertainment than to watch TV. Why? Because we are so curious about each others life.

Instagram Stories became a hit from the start, when it was first enrolled some years ago and it is a fantastic tool to engage with your followers in an authentic way and it can improve the number of new followers. If you haven´t been making stories yet, it´s time to start NOW.

IT IS NOT ALWAYS EASY:

Believe me when I started to make my first stories, I didn´t find it fun at all. This about speaking into the camera knowing that there was others at the other side that was watching was overwhelming. I do my stories in English as I mostly have English speaking followers, but even that I speak okay English I always have to think one more time and prepare my sentence before speaking. I used to think a lot about how I looked and how I was talking, but over time I learned something… Nobody wants to see the perfect world.

LETS TAKE A DEEP DIVE INTO THE STRATEGY: 

Are you ready?

As I was writing earlier people are tired of the perfect life. Though it is a good idea to feel ready and be prepared about what you want to share in your stories. Not that you need to follow a script but just have in min what you want to say.

DAILY LIFE:

Share your daily life. The fun moments, what are you doing during the day, non edited pictures and everything about the authentic life. Your follows will eat it raw, but it will also remind you about that not everything needs to be picture perfect when you show your life.

Use poll

To find out what your followers want to see. Use the little poll cta to hear your followers opinions. It will make you followers to engage more. But it does also show Instagram that your followers are engaging in your stories and the algorithm changes to your stories will be shown to more people.

GET A BETTER REACH:

When you do stories, use geotags, hashtags and tag others in the stories. You will see you get a better reach if you use related hashtags in your stories and you will get new followers.

SWIPE UP:

If you have more than 10.000 followers you get the Swipe Up function on your stories. That means that you can link to your website or blogpost. It a great way to make CTA of what you are showing.

USE STORIES AS CALL TO ACTION: 

Stories is a great way to get attention like if you have a new blogpost or are doing some advertising for a company. But you can also use it to show if you have posted a new picture on your profile.

SAVE YOUR STORIES IN HIGHLIGTS: 

Stories are only live 24 hours. But you have the opportunity to save them in highlights and in that way they can live longer.

SHARE STORIES YOU ARE TAGGED IN:

If you are being tagged in a post or story then you have the opportunity to share it on your own story. It an easy way to get new followers and share your followers with others.

Now you have a bit to start with. Instagram loves when you are using their filters or some of the other fun features that they have like giff, location, poll and quiz. The more you are engaging with your followers the more the Instagram algorithm likes you.

Good luck with your stores.

You are always welcome to check out my Instagram HERE.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Instaboyfriend version 2.0