Slå algoritmen: Instagram Stories

Sådan redigerer du dine billeder på mobilen

Jeg bliver ofter spurgt til hvordan jeg redigerer mine billeder. Nogle gange er det lidt svært at forklare, da alle har deres måder at redigere et billede på. Dog skal der ikke så meget til at pifte et billede op. De billeder jeg viser her, er taget med min Iphone.

Lightroom til mobilen er en gratis app. Dog har den et par begrænsninger i forhold til hvis man er Lightroom på sin computer og forbinder sin Adobe konto med Lightroom til mobilen.

Jeg tager næsten alle mine billeder jeg bruger på de sociale medier på min telefon, da det er nemt og jeg hurtigt kan redigere billedet inden det bliver lagt op på Instagram.

Det skal lige siges at jeg har den fulde version af Lightroom på min telefon.

Her nedenfor er taget sidste år i Tivoli. Det er taget med en Iphone 7.
Det kan godt være lidt svært at forestille sig at billedet nedenfor faktisk er top billedet på denne post.

Jeg giver næsten altid mine billeder ekstra lys (exposure), når man tager billeder om aften og lysner billedet op kan man kan se det er grynet. Derfor har jeg givet billedet kontrast og sort (blacks), jeg skruer næsten altid lidt ned for hightlights og op for skyggen. I det her billede giver det også mening at skue lidt ned for whites. Herefter kan man lege rundt med de forskellige indstillinger indtil man er tilfreds.


Efter jeg er færdig med den første del af redigeringen, når jeg videre til den fane der omhandler farve. For at give billedet noget ekstra farve har jeg givet det noget varme på temp og lagt lidt rødere farve ind under tint. For at farven skal komme endnu mere frem har jeg skuet op for vibrance.

Herefter giver jeg billedet clarity, det gør at alt bliver lidt mere markeret og det samme gør dehaze.

Til sidst giver jeg billedet skarphed. Så det står helt skarpt. Hvis der er mange gryn i billedet bruger jeg også noise reduction.

 

Nedenfor kan du se et andet billede, hvor jeg har fulgt samme fremgangsmåde.

Som jeg startede med at skrive så er det meget individuelt i hvordan man godt kan lide sine billeder. Men har man aldrig arbejdet i Lightroom før er ovenstående en god guide til at komme igang. Når man så er blevet lidt bedre kan man altid gå ind og arbejde med de enkelte farver i billedet. Det kommer der et blogpost om senere.

 

Du kan altid følge mig på Instagram: @jillchristina_dk her er stort set alle billeder taget med min mobil eller mit Gopro kamera. Jeg bruger Lightroom til alle mine billeder.

 

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slå algoritmen: Instagram Stories